FAQ

Hvad er RSS feeds og hvad kan de bruges til!

RSS nyhedskanaler

Hvis du har det ligesom mig er du en flittig Internet-bruger, der har mindst 20 websteder, du egentlig gerne vil holde øje med for at se, om der er kommer nye websider om de emner, du er optaget af.

Hvis du er heldig, har disse websteder en eller anden form for e-mail service, som du kan abonnere på som her på haldege.dk – et system, der betyder, at du melder dig til som abonnent på et dagligt, ugentligt eller månedligt nyhedsbrev, som så bliver sendt til dig dagligt, ugentligt eller månedligt.

Hvis du er meget heldig, har disse websteder som haldege.dk en RSS Newsfeed – en nyhedskanal – som du kan abonnere på og time for time, om du vil, få overskrifter og korte resuméer af nye artikler på webstedet.

RSS betyder Rich Site Summary. Det kan bedst oversættes ved "Omfattende site resumé". I webspeak er det dog blevet til " Really Simple Syndication", "Virkelig enkel nyhedsdistribution". I den engelsksprogede verden er "News Syndication" et ganske velkendt begreb, som dækker over, at en nyhedsorganisation som f.eks. et pressebureau formidler artikler til en række magasiner, blade og aviser. Ritzaus Bureau her i Danmark er et eksempel på en sådan organisation, de politiske partiers pressekontorer ligeså.

Ligesom World Wide Web kan betragtes som et allemands forlag, der gør det muligt for enhver at publicere artikler om hvad som helst, kan RSS betragtes som et allemands pressebureau.

RSS er en XML-applikation, der gør det muligt at publicere lister af hyperlinks sammen med anden information eller såkaldte metadata, der hjælper læseren til at beslutte om de vil bruge linket.

Fidusen ved dette er, at det gør det muligt for din computer at besøge dine favoritwebsteder for at holde øje med om der er sket noget nyt.

Forskellen er til at få øje på – fra en situation, hvor du personligt skal besøge 10 websteder hver dag for at holde øje med dette eller hint, kan du nu sætte din computer til at gøre det. Du er fri for at gå til webstederne og navigere frem til den side hvor der muligvis er noget nyt af interesse for dig.

Det kan selvfølgelig kun lade sig gøre, fordi de pågældende websteder har lavet en RSS Newsfeed, en nyhedskanal til formidling af de informationer, der skal spredes på denne måde.

Sådan aftaster du nyhedskanalerne

For at kunne læse en nyhedskanal har du brug for en nyhedslæser. På webspeak hedder det en News Aggregator, men jeg kalder det altså en nyhedslæser. (Ikke at forveksle med en nyhedsgruppelæser – for eksempel Outlook – som du bruger til at læse Usenet nyhedsgrupper med – det der i webspeak hedder Newsgroups).

Der findes en del forskellige nyhedslæsere. De fleste af dem er gratis og klarer jobbet udmærket. Jeg kan anbefale Amphetadesk fra http://www.disobey.com/amphetadesk/ eller Feed Demon fra www.feeddemon.com. Du kan nemt finde andre ved at søge på nettet efter "News Aggregator". Desuden kan du hvis du ikke allerede har gjort det, opgradere til den nye Internet Explorer 7 eller Firefox som begge har indbyggede læsere. Vindows Vista har en såkaldt "gadget" kolonne på disktoppen hvor man let kan installere en nyhedslæser som en fast del af disktoppen.

Personligt finder jeg denne teknologi en stor hjælp til at holde mig ajour. Jeg er så heldigt stillet, at mange af de websteder, jeg har behov for at holde mig ajour med, har anlagt denne teknologi, og det sparer mig for mange timers surfing. I løbet af ret kort tid, tror jeg, vil denne teknologi afløse de mange nyhedsbreve, som ellers er en populær måde at holde brugerne orienteret på.

mvh. webmasteren

14-jun-14  13:51

Annoncer på haldege.dk

Kontakt webmasteren for en aftale.

14-jun-14  13:51

Tilbud til foreninger!

haldege.dk er hjemmesiden for alle i Hald Ege. Hvis du gerne vil benytte hjemmesiden til at fremme kommunikationen i dit område, meddelelser, dele billeder osv. er dette muligt. Kontakt mig om jeres ønsker så vi kan aftale det fornødne.

14-jun-14  13:51

Ris - Ros

Hvis hjemmesiden skal bevare interessen hos brugerne, er feedback vigtigt. Har du ris eller ros, nye ideer eller andet der kan fremme interessen om hjemmesiden vil det blive modtaget med kyshånd.
Kontakt hjemmesiden

14-jun-14  13:51

Indlæg på haldege.dk

haldege.dk opdateres regelmæssigt. Da haldege.dk er et service organ for Hald Ege og omegn, optages fortrinsvis lokal relateret stof. Ønsker du indlæg optaget på haldege.dk fremsendes dette bedst elektronisk.
Kontakt hjemmesiden

14-jun-14  13:51
Annoncer

Få din annonce her!
Kontakt webmasteren
for nærmere